salam sisters:)
i do looooove crafting ...and cooking but baking cookies hemmmmm... not that much i feel they need too much time
in mixing and baking and need to be cooled and soooo on but this time i challenged my self and made an easy recipe i wish you like it..
Active Time: 20 minutesTotal Time: 50 minutes
Recipe Ingredients
2sticks (1 cup) unsalted butter, at room temperature
1/4cup confectioners' sugar, plus extra for coating
1Tbsp water
2tsp vanilla extract
2cups all-purpose flour
1cup finely chopped pecans
Recipe Preparation
1. Heat oven to 300°F. You'll need a baking sheet(s).2. Beat butter and sugar with mixer on medium-high speed until fluffy. Beat in water and vanilla. With mixer on low, beat in flour just until blended. Stir in pecans.3. For each cookie, form a scant 2 tablespoons dough into a small roll, about 1 1/2 in. long. (Dough is sticky, so moisten hands with water to form.)4. Bake 1 in. apart on ungreased baking sheet 20 minutes or until lightly browned.5. While still hot, roll in confectioners' sugar to coat. Cool on wire rack. Store airtight at room temperature up to 2 weeks. Roll in more sugar, if needed, just before serving
here we are ...meet my sandies before they are gone hhhhhh
i know you well hate me coas i used my mopile camera sorryyyy
السلام عليكم خواتي ...بعرض لكم مقادير وخطوات كوكيز رائع طبقته بالأمس مع تصويري اللي حده مو شي بس عذروني لانه من الموبايل وأتمنى يعجبكم:)
المكونات
2 عدد أصابع زبده (1 كوب) زبدة غير مملحه ، في درجة حرارة الغرفة
ربع كوب سكر بودره
1 ملعقة طعام من المياه
2 ملعقة شاي مستخرج الفانيليا
2 كوب طحين لجميع الأغراض
1 كوب بيقان مفروم
وصفة التحضير
1. اشعلي الفرن الى 300 ف.
.2.امزجي الزبدة والسكر معا في الخلاط على السرعة المتوسطة ثم العاليه حتى ينفش. وذوبي الفانيلا في الماء ثم ضعيهم على الزبده والسكر.
3.اضيفي البيكان والدقيق وباقي المكونات
4.تشكل العجين حالما تنتهي على هيئة أصابع صغيره والمقياس الذي استخدمته هنا هو مقدار ملعقه شاي لكل اصبع حتى تكون الكوكيز بحجم مرتب وجميل ولكن ممكن مثل الوصفه تكون الكميه بمقدار ملعقة الطعام
5.تخبز بصينيه غير مدهونه مغطاه بورق زبده مدة15-20دقيقه
6.تزال من الفرن وهي بنيه من الاسفل ولا تزال طريه وترص على سلك وترش بالسكر البودره في حين لا تزال ساخنة ،وبعد15 دقيقه وبعد ان تبرد تغطى جيدا بالسكر وتحفظ حتى اسبوعين
وبالهناء والعافيه
No comments:
Post a Comment